UPDATE: COMPETITIE 2020-2021

Nieuws&Mededelingen 19 Januari

Nieuws afbeelding

Na de persconferentie van dinsdagavond 12 januari liet het kabinet weten de huidige lockdown in te verlengen tot en met 9 februari. De geldende regels voor sport zijn ongewijzigd gebleven. Samengevat zijn ze als volgt:

  • (Jongste) jeugdteams mogen zonder beperkingen trainen en binnen de vereniging onderlinge wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen.
  • Senioren mogen alleen in groepjes van maximaal twee en met anderhalve meter afstand trainen. Zij mogen geen onderlinge wedstrijden of competitie spelen.
  • Topsporters mogen onder strikte voorwaarden trainen en competitie spelen. Sinds 8 december vallen spelers en speelsters uit de beide Hoofdklassen onder deze benoemde groep topsporters. De Hoofdklassecompetitie kan daarom hervat worden op 31 januari a.s.

Omdat de verwachtingen voor de heel korte termijn nog niet positief zijn, heeft de competitieleiding van de KNHB ervoor gekozen om op dit moment nog géén detailscenario s te publiceren over wanneer de competities worden hervat en hoe de competitieformats er dan uit gaan zien. Er is nog te veel onzekerheid.

Zodra er meer zicht is op hervatting, publiceert de KNHB direct de daarbij passende startdata en competitieformats. Daarbij worden de volgende uitgangspunten gehanteerd:

  • De competities voor alle teams worden zo snel mogelijk hervat en er wordt tot aan de zomervakanties doorgespeeld. Zo kan elke hockeyer nog zoveel mogelijk wedstrijden spelen.
  • De ambitie van de KNHB blijft om de competities volwaardig uit te spelen. Indien competities echter pas na half maart kunnen worden hervat, is aanpassing van het competitieformat noodzakelijk.
  • Alle competities, behalve de competities voor Dames 1 en Heren 1 (uitkomend in de bondscompetitie), zullen het 2e weekend vanaf het moment dat competitie spelen weer is toegestaan direct worden hervat. Het 1e weekend kan dan nog worden gebruikt voor een voorbereidingswedstrijd.
  • Bij Dames 1 en Heren 1 (uitkomend in de bondscompetitie) houdt de KNHB rekening met een langere voorbereidingstijd.