Scheidrechters examens gaan weer van start voor A & B!

Nieuws&Mededelingen 16 Oktober

Nieuws afbeelding

De Arbitrage gaat weer van start !!!


De competitie is weer helemaal van start en de teams staan weer als vanouds op het veld. Dit betekent ook dat de vraag naar scheidsrechter weer back to normal is.....of te wel het is tijd om ook het scheidsrechters examen weer op te starten.

Wat gaat er veranderen?

Vanuit de KNHB zijn wij als club verplicht om iedereen vanaf 1e jaars B hun kaart te laten halen. Om aan deze verplichting te voldoen krijgt iedereen vanaf 1e jaars B, die nog geen kaart heeft, een uitnodiging om deel te nemen aan de scheidsrechterscursus. 

Ook zijn er veel A leden die er nog niet aan toe gekomen zijn om hun kaart te halen, dus jullie krijgen ook allemaal een uitnodiging.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Iedereen die nu in de A en B zit wordt via de mail uitgenodigd om zijn kaart te gaan halen. Je krijgt dan vanuit de KNHB eenmalig een mail met inlog en hiermee kun je inloggen op de site vd KNHB, en krijg je toegang voor de E-learning van de KNHB. 


Hou je email / spam in de gaten en let op , deze inlog krijg je eenmalig dus bewaar deze goed. 

 

Vanuit de club worden examen datums met een tijdsslot  via de site / app naar jullie gecommuniceerd. Op de desbetreffende tijd kun je je examen online vanuit huis gaan doen en je krijgt ook meteen na afloop te zien of je je examen gehaald hebt. 

 

Ben je geslaagd dan kun je een week later je certificaat op de site vd KNHB downloaden en kan het fluiten beginnen.

 

Eerste keer fluiten:

De planning is dat jullie de mogelijkheid krijgen om te oefenen. Iedereen ervaart de eerste keer fluiten op zijn eigen manier. De een voelt zich als een vis in het water en de ander heeft er wat meer moeite mee. Maar wees gerust, scheidsrechters met ervaring gaan jou helpen. Als je dat wil, krijg je de eerste wedstrijd(en) een ervaren scheidsrechter als begeleider. Daarmee willen we iedereen ondersteunen waar nodig en dan moet het zeker gaan lukken. 

 

Wat gaan wij als Arbitragecommissie nog meer doen?

Wij gaan een arbitrage plan opstellen op welke wijze we iedereen willen gaan inplannen en begeleiden. Als dit plan gereed is zullen wij dit nieuwe plan via de site / app naar jullie communiceren. 


Groet van de arbitrage commissie