Corona update 4 november 2021

Nieuws&Mededelingen 4 November

Nieuws afbeelding

Beste leden,

Zie onderstaand bericht op de site van hockey.nl, geldend vanaf 6 november 2021:

Er zal gescand moeten worden op QR code op terras en in clubhuis. Trainers/coaches (personen in functie zijn hiervan vrijgesteld).

https://hockey.nl/nieuws/de-sport/coronascan-vanaf-zaterdag-verplicht-bij-clubhuizen-en-terrassen/

 

=======================================

De impact van de laatste coronapersconferentie op de hockeysport wordt steeds concreter. We hoeven dus geen QR-code te laten zien om op of langs het veld te staan. In clubhuizen en op de terrassen van verenigingen wordt dit vanaf zaterdag wel het geval, zo meldt de KNHB. Door de nieuwe regels is het niet meer nodig om een apart horecadeel in te richten op clubs.

Bij iedereen van achttien jaar en ouder die vanaf zaterdag een clubhuis in wil, of plaats wil nemen op het terras moet een persoonlijk coronatoegangsbewijs gescand worden. Ook dient deze ‘corona-checker’ op de club het ID-bewijs te controleren van zijn gasten.

Personen die met een functie aanwezig moeten zijn op de vereniging zijn van deze verplichting uitgezonderd. Het gaat dan onder meer om trainers en coaches (van uit- en thuisspelende ploegen) en alle noodzakelijk aanwezige andere vrijwilligers of mensen die bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden komen uitvoeren op de vereniging. Rij-ouders vallen niet onder deze uitzondering.

De KNHB vraagt toeschouwers van ‘amateurwedstrijden’ (dat zijn alle wedstrijden behalve de Hoofdklasse) zich daarnaast ook te houden aan de anderhalve meter afstand die door de overheid dringend geadviseerd wordt. Dit verzoek geldt ook voor spelers en begeleiding in de dug-outs tijdens een wedstrijd.