Nieuw contributie systeem voor onze club

Nieuws&Mededelingen 15 Juli

Nieuws afbeelding

Beste leden,

De afgelopen tijd is het bestuur bezig geweest met het verbeteren van een belangrijk aspect binnen de vereniging, namelijk het innen van contributiegelden. Doorgaans is het innen van contributie een tijdrovende klus, waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf volgend jaar zullen we dan ook met veel enthousiasme gaan werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken en herinneringen, en het verwerken van betalingen.
Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Met ClubCollect kun je er namelijk voor kiezen om in termijnen te betalen, en bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven. Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht, waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester.

Hoe werkt het precies?

ClubCollect is geen incassobureau, maar een online facturatiemodule die onze vereniging ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Vanaf komend seizoen ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of per brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je, afhankelijk van de instellingen van de vereniging, of je betaalt in termijnen en welke betaalmethoden je gebruikt, namelijk iDeal, automatische incasso of bankoverschrijving.

Betaal je het liefst in termijnen? 
Dan verlopen de betalingen altijd via automatische incasso of bankoverschrijving en rekent ClubCollect een kleine administratieve bijdrage. Je bepaalt zelf op
welke dag de betaling wordt afgeschreven, en voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je ook nog een aankondiging. Zo ben je altijd op de hoogte, en kun je ervoor zorgen dat je op tijd de overschrijving inplant!

Samengevat optie 1: Wijziging contributie innen
Vanaf aankomend seizoen verandert de manier van contributie innen voor de vereniging. Door de nieuwe samenwerking met ClubCollect wordt het versturen en het opvolgen van betalingen geautomatiseerd. Dit betekent dat je vanaf aankomend seizoen vanuit ClubCollect contributienota’s ontvangt, via e-mail, SMS of per brief. Zo houden wij als bestuur meer tijd over voor belangrijke zaken rondom de vereniging. Meer informatie is te vinden op onze website: ‘link naar eigen website met nieuwsbericht over ClubCollect’.

Samengevat optie 2: Wijziging contributie innen
Met ingang van komend jaar zal het proces rond het innen van de contributie gewijzigd worden. Wij zijn een samenwerking aangegaan met ClubCollect, een organisatie met ruime ervaring op het gebied van contributie-inning. Zij bieden ondersteuning door de administratieve verwerking over te nemen, zoals het versturen van betaalverzoeken en -herinneringen namens ons. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: ‘link naar eigen website met nieuwsbericht over ClubCollect’

Gegevens delen
Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij als vereniging enkele persoonsgegevens met ClubCollect, waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voltooien betaalbedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk het Privacy Statement op de website van ClubCollect voor een exacte beschrijving van de gegevensverwerking. 

ClubCollect verwerkt de persoonsgegevens geheel in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU 2016/679.13-14).

Wij kijken erg uit naar deze samenwerking. Voor meer informatie kun je terecht op
www.clubcollect.com/members. Indien je daarna nog vragen hebt kun je altijd de
penningmeester even benaderen. Ook wanneer we gestart zijn met de contributie inning staan zowel de penningmeester als ClubCollect altijd open voor vragen.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur