Hoe werk jij in onze horeca?
Bar- en keukenbeleid Huizer Hockey Club, samen zorgen voor elkaar!
De bar en keuken van de Huizer Hockey Club zijn een centraal sociaal punt van de vereniging. Alle leden en bezoekers maken gebruik van deze faciliteit. Gastvrijheid staat hoog in ons vaandel en met elkaar zorgen we voor een fijne ontvangst en service aan onze leden en gasten.
Organisatie van bar en keuken
De bezetting van de bar wordt georganiseerd met de inzet van leden en ouders/verzorgers van jeugdleden. Het horeca management is in handen van Angelique Rensen en Barbara Vos, die voor de uitvoering worden ondersteund door een keukenteam. Dit team ontvangt een vergoeding op basis van een vrijwilligersovereenkomst.
Op de bar en keuken is een vergunning van toepassing (HACCP), hiervoor is een professionele inrichting en aansturing nodig. Immers, de procedures met betrekking tot hygiëne en veiligheid zijn niet vrijblijvend, gezien de verplichtingen die op het hebben en behouden van het HACCP- certificaat rusten.
Openingstijden bar en keuken tijdens de competitieweken
Het competitieseizoen heeft 30 weken. Gedurende het competitie seizoen is de bar open van maandag tot en met vrijdag tussen 16.30 en 23.00. Op zaterdag is de bar geopend van 8.00 tot 19.00 en op zondag wordt dit aangepast aan het competitieschema. De keuken is alleen geopend op vrijdagmiddag, zaterdag en zondag.
Agenda en evenementen buiten de competitiewedstrijden
De agenda van de Huizer Hockey Club is leidend voor de planning van de bezetting van bar en keuken. Wanneer teams iets willen organiseren buiten de competitiewedstrijden (teamactiviteit, oefenwedstrijden, toernooien ed) dan wordt voor de bar- en/of keukenbezetting alleen rekening gehouden met de aangemelde en afgestemde activiteiten. Wanneer deze niet zijn aangemeld is bezetting van de bar en/of keuken niet gegarandeerd.
Aanmelden van activiteiten en evenementen
Activiteiten kunnen worden aangemeld via het secretariaat. Dit moet tijdig gebeuren per mail via [email protected] , zodat de benodigde bardiensten kunnen worden open gezet in het planningssysteem. Dit geldt ook voor oefenwedstrijden!
Evenementen kunnen vooraf worden aangevraagd bij het horecamanagement via [email protected] Wanneer het horeca management akkoord heeft gegeven en er heldere afspraken zijn gemaakt over het evenement kan het evenement in de agenda worden gezet. De benodigde bardiensten worden dan open gezet in het planningssysteem en het horeca management organiseert de inkoop en de organisatie van de keuken voor dit evenement
Plannen van de bardiensten
Op basis van het competitieschema en de in de agenda opgenomen activiteiten en evenementen worden de bardiensten open gezet in het planningssysteem.
Alle leden en ouders van jeugdleden ontvangen twee keer per jaar een uitnodiging voor het inplannen van hun bardiensten. Voorafgaand aan de eerste seizoenshelft in augustus en voorafgaand aan de tweede seizoenshelft in maart. Inplannen kan via de HHC app of via de website van HHC.
Bardiensten zijn onderdeel van het vrijwilligersbeleid binnen de Huizer Hockey Club
Het draaien van bardiensten is onderdeel van het vrijwilligersbeleid Taakie. Elke gedraaide bardienst is 3 punten waard van de verplichte 10 vrijwilligerspunten per jaar.
Bevestiging en herinnering van geplande bardiensten
In de week voorafgaand aan een geplande bardienst volgt via e-mail een herinnering aan de geplande bardienst. Let op; bij deze herinnering is ook de instructie toegevoegd
Wat te doen bij verhindering; zelf vervanging regelen
Het kan zeker gebeuren dat je een ingeplande bardienst toch niet kan uitvoeren. Je kunt deze niet zomaar afzeggen, omdat er op je aanwezigheid wordt gerekend. Wat kun je dan doen?
1. Regel een vervanger door met iemand anders te ruilen (in de app is zichtbaar wie er wanneer heeft ingeschreven).
2. Regel een invaller uit de barpool tegen vergoeding van 35 euro. De poollijst is te vinden op de website. De betaling regel je zelf met je vervanger. Je laat de dienst op jouw naam staan, omdat je hiermee wel aan je vrijwilligersinzet hebt voldaan!
No-Show boete
Wanneer een geplande bardienst niet komt opdagen zal een boete van 70 euro in rekening worden gebracht. Je ontvangt hiervan een factuur.
Verplichtingen en taken van de bardienst
Instructie bardienst
Er wordt van de bardienst verwacht dat zij een aantal taken uitvoeren gedurende hun bardienst. De instructies worden gemaild bij de herinnering aan de bardienst. Achter de bar ligt ook een geplastificeerde map waar alles in staat beschreven.
Er is een openingslijst en een sluitlijst beschikbaar. De taken bij opening en sluiting verschillen.
Je kunt hierbij denken aan het bijvullen en reinigen van de koffie apparaten, het bijvullen van de koelingen, het lopen met de koffiekar buiten en een regelmatige check op de toiletten en het uitleveren en innemen van de sleutels van de kleedkamers voor gasten.
Afsluiten van het clubhuis
De laatste bardienst zorgt naast het schoon achterlaten van de bar ook voor afsluiting van het gebouw. Hiervoor ligt een instructie achter de bar. Mocht op door de weekse dagen je bardienst eindigen en er zijn nog spelers in het clubhuis, stem dan af wie het clubhuis afsluit en het schoon opleveren van de bar voor zijn/haar rekening neemt. Als er niemand is die deze taak op zich wil nemen, dan verzoekt de laatste bardienst iedereen te vertrekken zodat er afgesloten kan worden.
NIX 18
De Huizer Hockey Club is gehouden aan het actief uitvoeren van het bij wet geregelde NIX-18 beleid.
Op zaterdagen wordt er tot 16.00 en op zondagen tot 12.00 geen alcohol geschonken op de club. Voor iedereen die bardienst draait op de Huizer Hockey Club geldt dat;
- De online cursus verantwoord schenken wordt gevolgd
- De cursus duurt 20-30 minuten en wordt afgesloten met een certificaat
- Het certificaat wordt gemaild naar [email protected]. Het met goed gevolg afleggen van de training wordt geregistreerd in Lisa
- Er een actieve leeftijdscheck wordt gedaan
- Bij het aanslaan van alcoholische consumpties verschijnt er een reminder voor de leeftijdscheck (rood blok) die actief op ok moet worden gezet
- Er is een ID scanner achter de bar waar de leeftijdscheck mee wordt gedaan
- Als back up staat er onder elk kassascherm een “kaart” waarmee de check kan worden gedaan
Boetes voor de club bij overtredingen van NIX 18
We merken geregeld dat bardienstmedewerkers het lastig vinden om actief de leeftijdscontrole te doen. Dit is echter een wettelijke verplichting, dus ondersteun elkaar bij de uitvoering hiervan. Regelmatig worden er checks gedaan met een “mystery guest” op het naleven van NIX-18 beleid. Er zijn forse boetes gekoppeld aan overtreding als;
- De actieve leeftijdscheck niet wordt gedaan
- Buiten de schenktijden alcohol wordt geschonken
- Aan minderjarigen alcohol wordt verkocht